Προσθέτετε λίγη μπύρα στο μίγμα της κρέπας, την κάνει αέρινη, ελαστική και βοηθά να απορροφηθεί η σως, η μαρμελάδα ή το σιρόπι με την οποία θα την περιχύσετε.
Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Αν θέλετε να ακονίστε τις λεπίδες του μπλέντερ σας, βάλτε μερικά τσόφλια αυγών στην κατάψυξη για μισή ώρα και βάλτε τα στο μπλέντερ σας. Προσθέστε λίγο νερό και ανοίξτε το μπλέντερ. Οι λεπίδες σας θα είναι σαν καινούριες!
Τα τσόφλια είναι γεμάτα ασβέστιο το οποίο είναι πολύ ωφέλιμο για τα φυτά σας. Αποξηράνετε τα τσόφλια κάντε τα σκόνη έτσι ώστε να είναι όσο μικρότερα γίνεται.
Κρατήστε την σκόνη σε ένα βάζο και χρησιμοποιήστε το όταν το χρειάζεστε. Αναμείξτε τα τσόφλια με χώμα και βάλτε το όπου το έδαφος χρειάζεται λίπασμα.
Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Για να αποτρέψετε το σπάσιμο του κρόκου, κατά το βρασιμο ενός αυγού, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι καθός το αυγό σιγοβράζει
Για ένα υπέροχο βραστό αυγό κάθε φορά, βάζετε το δοχείο σας σε βράση και μετά απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφήστε τα αυγά σας να παραμείνουν στη θερμαινόμενη κατσαρόλα για 12 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε κρύο νερό.
Για να δείτε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα κάνετε το παρακάτω. Βάλτε το αυγό σε ένα ποτήρι με νερό, αν μείνει στον πάτο, τότε σημαίνει ότι είναι ολόφρεσκο ενώ αν είναι ελάχιστα στον αέρα είναι και πάλι καλό απλά όχι της ημέρας.
Αν το αυγό ανέβει στην επιφάνεια καλό θα ήταν να αποφύγεις να το καταναλώσεις.
Για πετυχημένη σπιτική μαρέγκα χρησιμοποιείστε φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίστε πολύ προσεκτικά τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια, τότε η μαρέγκα δεν θα πετύχει. Επίσης κατά το χτύπημα ρίξτε τους μερικές σταγόνες λεμόνι ή λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγες σταγόνες ξίδι.
Για να μη σπάσει το αυγό σας ενώ το βράζετε, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Επίσης βάλτε μέσα στο νερό που βράζει ένα κουταλάκι.
Καλύψτε το φρεσκοκομμένο αβοκάντο με λεμόνι για να μην ωριμάσει γρήγορα.
Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Όταν καθαρίζετε τις αγκινάρες μπορείτε να τις τρίψετε με λεμόνι και μετά να τις ρίξετε στο αλατόνερο. Έτσι δεν θα οξειδωθούν και δεν θα μαυρίσουν.
Τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να τα αλατίζονται προς το τέλος του μαγειρέματος διότι εάν τα αλατίσετε από την αρχή σκληραίνουν.
Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους.
Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό.
Οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανιτά αυγά πρέπει να αλατίζονται πριν τηγανιστούν.
Αν κατά λάθος ρίξεις περισσότερο αλάτι στο φαγητό μπορείς να το σώσεις. Αν πρόκειται για σούπα ή για οποιοδήποτε φαγητό που έχει σάλτα, θα πρέπει να βάλεις μέσα μια πατάτα ολόκληρη. Οι πατάτες τραβάνε το αλάτι.
Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Τα ατυχήματα συμβαίνουν όταν χρησιμοποιούμε μαχαίρια που δεν κόβουν. Όταν το μαχαίρι γλιστρήσει, θα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα δάχτυλά σας από ό, τι εάν χρησιμοποιείτε μια κοφτερή λεπίδα.
Αγκυρώστε τη σανίδα κοπής σας στον πάγκο με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να διατηρήσετε τα πράγματα σταθερά και ασφαλή.
Όποτε έχουμε να φτιάξουμε ένα φαγητό και πρέπει να κόψουμε και να καθαρίσουμε διάφορα υλικά καταλήγει ο πάγκος μας να είναι σε μαύρα χάλια. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να έχεις ένα μπολ και να τα καθαρίζεις εκεί μέσα, ώστε απλά να το αδειάσεις στο τέλος.
Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.