Χρησιμες συμβουλές


ΑΒΓΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΙΔΕΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΡΕΑΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΡΕΜΙΔΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΣΠΡΙΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕΣ ΡΥΖΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΖΙΝΖΤΕΡ ΤΥΡΙ ΦΡΟΥΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΑΡΙ
Για εύκολο καθάρισετε του σκόρδου

Ζεματίστε τις σκελίδες για λίγα λεπτά και θα ξεφλουδίζονται πανεύκολα.

Πώς να βάλετε σωστά σκόρδο στο φαγητό

Βάλτε το σκόρδο στο φαγητό σας στην αρχή για πιο απαλή γεύση ή στο τέλος για πιο έντονη γεύση και μυρωδιά.

Πως τσιγαρίζουμε το σκόρδο

Το σκόρδο το τσιγαρίζουμε μόνο για 30 δευτερόλεπτα για να μην πικρίσει.

Εύκολη κοπή του σκόρδου

Όταν κόβετε το σκόρδο, προσθέστε μια πρέζα αλατιού στο ξύλο κοπής για να το ψιλοκόψετε καλύτερα.

Για να μην μυρίζουν τα χεριά σκόρδο

Αφού χειριστείτε το σκόρδο, τρίψτε τα δάχτυλά σας σε ανοξείδωτο ατσάλι, όπως του νεροχύτη σας, η των μαχαιρίων σας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Πως κόβουμε σωστά το σκόρδο

Όταν σοτάρετε το σκόρδο, χρησιμοποιήστε φέτες σκόρδου αντί για πολτό για να αποφύγετε το κάψιμο.

Πως να έχω πάντα φρέσκο σκόρδο έτοιμο για μαγείρεμα

Σε επιφάνεια κοπής ψιλοκόψτε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο. Στη συνέχεια καλύψτε το μείγμα σκόρδου με ελαιόλαδο κλείνετε το γυάλινο δοχείο και αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε κάθε φορά φρέσκο σκόρδο για το μαγείρεμα των φαγητών σας χωρίς να το καθαρίζετε. Για τη συγκεκριμένη μέθοδο συνήθως αρκεί μια με δυο κουταλιές του γλυκού από το μείγμα σκόρδου για τα φαγητά σας.

Tip : Για περισσότερη γεύση προσθέστε μαζί με το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα μυρωδικά της επιλογής σας.

Για να μην μυρίζει η αναπνοή μας σκόρδο

Όταν φάμε κάποιο φαγητό που έχει πολύ ή ωμό σκόρδο, τότε η αναπνοή μας μυρίζει με την όχι ευχάριστη μυρωδιά του σκόρδου. Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει πριν την κατανάλωση του φαγητού να φάμε μια κουτάλια του γλυκού μέλι.

Με αυτό τον τρόπο η μυρουδιά του σκόρδου στην αναπνοή μας μειώνετε δραστικά ή ακόμα εξαλείφετε τελείως.

Πως να καθαρίσεις τα σκόρδα

Για να ξεφλουδίσουν εύκολα τα σκόρδα, βάλτε τα στο πάγκο και πιέστε τα με ένα μαχαίρι. Η φλούδα θα ξεσκολίσει από τον σώμα του σκόρου.