Τα κατεψυγμένα χταπόδια είναι ποιο μαλακά. Ωστόσο αν το χταπόδι είναι φρέσκο και σκληρό, για να μαλακώσει ρίξετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Τα Bitterballen είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ της Ολλανδίας. Είναι οι ολλανδικοί κεφτέδες. Πρόκειται για στρογγυλές τηγανιτές κροκέτες με βάση το κρέας. Στις αρχές του 1900, ήταν ο τρόπος να μετατρέπουν περισσεύματα κρέατος από το χθεσινό φαγητό σε σημερινό ορεκτικό.
Η σάλτσα βινεγκρέτ ή Vinaigrette δεν είναι μια συγκεκριμένη σάλτσα. Παρασκευάζεται αναμειγνύοντας μια λιπαρή ουσία όπως λάδι με κάτι όξινο όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού ή ακόμα και κρασί.
Η γεύση της μπορεί να ενισχυθεί με αλάτι, βότανα ή μπαχαρικά.
Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν υλικά για να παραχθεί γαλάκτωμα, με σκοπό να παραμείνει δεμένη περισσότερο χρόνο ή να προσδώσει περισσότερη γεύση. Τέτοια υλικά μπορεί να είναι κρόκοι αβγών, μουστάρδα κτλ.
Το γαλάκτωμα είναι μίγμα δύο ή περισσότερων υγρών τα οποία συνήθως δεν θα αναμιγνύονταν εξαιτίας του διαχωρισμού φάσεων των υγρών.
Ένα γαλάκτωμα μπορεί να παραχθεί συνδυάζοντας δύο υγρά που θα διατηρήσουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους μετά την ανάμιξή τους. Όταν μιλάμε για γαλακτώματα που δημιουργούνται στην κουζίνα, ο όρος γαλάκτωμα αναφέρεται στο συνδυασμό λίπους και νερού. Το μαγειρικό γαλάκτωμα μπορεί να έχει δύο διαφορετικές μορφές.
Η ζελατίνη που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική είναι ένα πηκτικό μέσο και έχει πολυάριθμες εφαρμογές σε τρόφιμα, ζαχαροπλαστική, φαρμακευτικά/ιατρικά, καλλυντικά και τεχνικά προϊόντα. Παράγετε κυρίως από πηγές βοοειδών και χοίρων, αλλά η ζελατίνη μπορεί επίσης να εξαχθεί από ψάρια και πουλερικά.
Η Cazouela είναι ένα δημοφιλές πιάτο της λατινικής Αμερικής που μαγειρεύεται κυρίως τις κρύες εποχές. Πήρε το όνομα από το σκεύος που μαγειρεύεται που ως επί το πλείστον είναι ένα πήλινο πιάτο-κατσαρόλα.
Το κλαφουτί είναι ένα ψημένο γαλλικό επιδόρπιο και γευστικά μοιάζει με φρουτένιο ζουμερό κέικ.
Παρασκευάζετε ρίχνοντας σε βουτυρωμένο ταψάκι φρούτα όπως μήλα, κεράσια, αχλάδια κτλ. και περιχύνοντας τα με χυλό από μείγμα αβγών, ζάχαρης αλεύρι και άλλων υλικών.
Συνήθως στο τέλος το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε με σαντιγί.
Το κονσομέ είναι ένας τύπος διαυγούς σούπας που παρασκευάζεται από ζωμό που έχει καθαριστεί από το λίπος και τα ιζήματα που δημιουργούνται από τα υλικά παρασκευής του.
Είναι γνωστό και ως ο βασιλιάς των ζωμών και χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Η προέλευση του είναι από την Ευρώπη και λέξη κονσομέ αρχικά αναφερόταν στη διαδικασία μαγειρέματος.
Demo
Κονφί είναι η τεχνική της προετοιμασίας και συντήρησης μιας πρώτης ύλης, ωμής ή μαγειρεμένης που γίνεται με τη βοήθεια λίπους, αλατιού ή ζάχαρης.
Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire,που σημαίνει συντηρώ. Η τεχνική δημιουργήθηκε τον καιρό που δεν υπήρχε η κατάψυξη και χρησίμευε στη συντήρηση των πρώτον υλών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από την μακρά συντήρηση των υλών η τεχνική κονφί ενδυναμώνει τα αρώματα και δίνει μεστότητα στις γεύσεις.
Η σάλτσα Κρεολ (Creole Sauce) είναι μια πικάντικη σάλτσα βασισμένη στη ντομάτα. Χρησιμοποιείτε συχνά στον αμερικάνικο νότο και κυρίως γύρο από την περιοχή της Λουιζιάνα και στη Αϊτής. Είναι βασική συνταγή της κρεολικής κουζίνας η οποία είναι ένα στυλ μαγειρικής που έφεραν και προσάρμοσαν οι άποικοι με τους σκλάβους που μετέφεραν επιρροές από τις μαγειρικές των τόπων προέλευσης τους.
Το κρουασάν είναι ένα αρτοσκεύασμα που έχει σαν βάση μια αφράτη ζύμη με πολλά φύλλα. Παρασκευάζετε βάζοντας το βούτυρο σε στρώσεις ανάμεσα στη ζύμη.
Τα κρουασάν βουτύρου είναι ευθεία, ενώ τα κρουασάν λαδιού έχουν κυρτές άκρες.
Ο όρος Muffuletta αναφέρεται αρχικά στο στρογγυλό ψωμί από σουσάμι της Σικελίας. Τα αρχικά σάντουιτς muffuletta εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή της γαλλικής συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη, μεταξύ Ιταλών μεταναστών από τη δεκαετία του 1890. Τελικά, άρχισαν να πωλούνται σε πολλά ιταλικά παντοπωλεία της Νέας Ορλεάνης.
Το Παστίτσι (pastizzi) είναι ένα παραδοσιακό αλμυρό γλυκό αρτοσκεύασμα από τη Μάλτα. Το Παστίτσι έχει συνήθως γέμιση από τυρί ρικότα ή πουρέ αρακά. Είναι ένα δημοφιλές και γνωστό παραδοσιακό φαγητό της Μάλτας.
Το Παστίτσι μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ως γρήγορο σνακ με ζεστά ή κρύα ροφήματα. Υπάρχουν επίσης και άλλες παραλλαγές παστίτσι από γεμίσματα βοείου κρέατος και σπανάκι, αν και δεν πωλούνται συνήθως στη Μάλτα. Μερικές φορές το παστίτσι αναφέρεται ως cheesecakes της Μάλτας.
Το Ράισταφελ (rijsttafel) σημαίνει κυριολεκτικά τραπέζι ρυζιού. Δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πιάτο άλλα για πολλά μικρά πιάτα συνοδευόμενα από ρύζι παρασκευασμένο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι μικρές μερίδες με τα πιατάκια μπορούν να περιλαμβάνουν ψάρια, κρέας, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άλλα. Ωστόσο, το Ράισταφελ δεν είναι ένα γεύμα τυχαίων πιάτων. Αλλά, τα πολλαπλά πιάτα και τα καρυκεύματα προορίζονταν να παρέχουν μια αρμονική εμπειρία φαγητού. Οι γλυκές, ξινές, πικρ
Τα σπαράγγι είναι ένας μακρινός ξάδερφος του κρεμμυδιού. Είναι μονοκότυλα, αναρριχώμενα ή θαμνώδη φυτά, αυτοφυή ή καλλιεργούνται ως λαχανικά. Στην ίδια οικογένεια ανήκουν τα πράσα, τα σκόρδα και όπως γράψαμε τα κρεμμύδια.
Το flan , είναι ένα γλυκό-επιδόρπιο που μπορεί να αναφέρεται είτε σε μια ψημένη κρέμα με καραμέλα παρόμοια με την κρεμ μπρουλέ, είτε σε μια γλυκιά ζύμη που μοιάζει με τάρτα με μια γέμιση που ονομάζεται φλάν φρούτων.
Το flan φτιάχνεται από αυγά, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα ή πλήρες γάλα και αρώματα όπως βανίλια, πορτοκάλι, καρύδα ή καφές.
Το φλαν ψήνεται στο φούρνο.