Το λάδι δεν ενσωματώνεται σε άλλα υγρά όπως το νερό ή το ξίδι. Για να γίνει η ομογενοποίηση τέτοιων υγρό πρέπει το υγρό με την λιγότερη ποσότητα να προστεθεί σιγά-σιγά στο υγρό με την μεγάλη ποσότητα και ταυτόχρονα να χτυπάτε γρήγορα και πολύ καλά το μείγμα υγρών.
Μουσκέψτε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε καινούριο νερό. Όλα τα όσπρια πρέπει να μαγειρεύονται σε σιγανή φωτιά. Αλατίστε τα όσπρια στο τέλος του μαγειρέματος για να μην ξεφλουδίσουν και σκληρύνουν.