Χρησιμες συμβουλές


ΑΒΓΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΙΔΕΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΡΕΑΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΣΠΡΙΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕΣ ΡΥΖΙ ΣΚΟΡΔΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΖΙΝΖΤΕΡ ΤΥΡΙ ΦΡΟΥΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΑΡΙ
Διατηρήστε το χρώμα των κρεμμύδιων στο σοτάρισμα

Για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα κρεμμύδια στο σοτάρισμα.

Πριν το σοτάρισμα, ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνετε.

Για καθάρισμα κρεμμυδιών χωρίς δάκρυα

Για να μην δακρίζετε όταν καθαρίζετε κρεμμυδια, δοκιμάστε να τα καθαρίσετε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης ή κάτω από τον απορροφητήρα.

Αποθήκευση κρεμμυδιών και σκόρδων

Το σκόρδο και το κρεμμύδι πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό μέρος.

Αν δεν έχετε κάποιον αποθηκευτικό χώρο που να μην τον βλέπει το φως, μπορείτε απλά να τα βάλετε σε χάρτινες σακούλες με πολλές μικρές τρύπες για να περνάει ο αέρας.

Για να μην δακρύζετε όταν κόβετε κρεμμύδια

Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.

Αποθήκευσε χώρια τις πατάτες από τα κρεμμύδια

Το να αποθηκευουμε τις πατατες μαζί με τα κρεμίδια είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος. Το κακό είναι ότι αν μπουν μαζί τα κρεμμύδια θα αρχίσουν να βγάζουν βλαστούς που θα επηρεάσουν και τις πατάτες σου.

Πως να κόψτε κρεμμύδια χωρίς να δακρύζετε

Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια.
Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.