Όποτε έχουμε να φτιάξουμε ένα φαγητό και πρέπει να κόψουμε και να καθαρίσουμε διάφορα υλικά καταλήγει ο πάγκος μας να είναι σε μαύρα χάλια. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να έχεις ένα μπολ και να τα καθαρίζεις εκεί μέσα, ώστε απλά να το αδειάσεις στο τέλος.
Όταν βάλετε να βράσει κάτι στη φωτιά, τοποθετήστε μια ξύλινη κουτάλα επάνω στην κατσαρόλα. Αυτό θα σταματήσει τον αφρό να ξεχειλίσει από την κατσαρόλα και να χυθεί.
Όταν κάνετε σος η βινεγκρετ και σας έπεσε πολύ ξίδι, ρίξτε μέσα ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού και λίγο λάδι. Το ψωμί θα απορροφήσει το πολύ ξίδι και μετά μπορείτε θα το αφαιρέσετε.
Όταν βγάλετε το παστίτσιο από το φούρνο, για να κοπεί σε ωραία κομμάτια θα πρέπει να το αφήσετε τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει και μετά να το κόψετε.
Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε την αμμωνία στα γλυκά σας με Μπέϊκιν Πάουντερ.
Εάν το μέλι ζαχαρώνει σημαίνει ότι είναι φυσικό και αγνό μέλι από άνθη. Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και βυθίστε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55 °C.
Προσοχή: μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά και θρεπτικά του στοιχεία. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε χώρο δροσερό και σκοτεινό εκτός ψυγείου, για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση.
Όποτε έχουμε να φτιάξουμε ένα φαγητό και πρέπει να κόψουμε και να καθαρίσουμε διάφορα υλικά καταλήγει ο πάγκος μας να είναι σε μαύρα χάλια. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να έχεις ένα μπολ και να τα καθαρίζεις εκεί μέσα, ώστε απλά να το αδειάσεις στο τέλος.
Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Κρατήστε μακριά απ’ τα τρόφιμα σας όπως το ρύζι και τις φακές, τα ενοχλητικά έντομα βάζοντας σε ένα αλουμινόχαρτο 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
Απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο βάζοντας σε ένα πιατάκι λίγη ποσότητα με ελληνικό καφέ και τοποθετώντας μέσα στο ψυγείο. Ο ελληνικός καφές απορροφά τις μυρωδιές σαν σφουγγάρι. Προτιμήστε δυνατό ελληνικό καφέ και όχι μπαγιάτικο.