Χρησιμες συμβουλές


ΑΒΓΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΙΔΕΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΡΕΑΣ ΚΡΕΜΙΔΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΣΠΡΙΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕΣ ΡΥΖΙ ΣΚΟΡΔΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΖΙΝΖΤΕΡ ΤΥΡΙ ΦΡΟΥΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΑΡΙ
Για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος

Αν θέλετε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος σε φαγητό που περιέχει σάλτσα ντομάτας, για να μην κόψει προσθέστε σταδιακά τη σάλτσα στην κρέμα γάλακτος και όχι το αντίθετο ή προσθέστε στην κρύα κρέμα γάλακτος λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ. Στη συνέχεια χτυπήστε καλά το μίγμα, ρίξτε το στο φαγητό και ανακατέψτε καλά.

Για να ξεφορμάρετε εύκολα τις κρέμες

 Αν θέλετε να  ξεφορμάρετε εύκολα τις κρέμες, βουτήξτε τα πιάτα ή τα μπολ σε κρύο νερό πριν βάλετε μέσα την κρέμα.

Πώς να φτιάξετε γκανάζ

Για να φτιάξετε γκανάζ, ρίχνετε σε ένα μπολάκι κουβερτούρα σε κομμάτια και χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η γκανάζ να αποκτήσει λεία, ομοιόμορφη και γυαλιστερή δομή.