Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Κόψετε από τα λεμόνια μονο το πάνω μέρος τους.
Συνεχίζετε και κόβετε οριζόντια τα λεμόνια λίγο πριν το τέλος του κάθε λεμονιού. Σε κάθε εγκοπή που έχει το λεμόνι ρίχνετε αλάτι και τα τοποθετείτε μέσα στο βάζο ρίχνοντας λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τα λεμόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως και 12 μήνες.
Το flan , είναι ένα γλυκό-επιδόρπιο που μπορεί να αναφέρεται είτε σε μια ψημένη κρέμα με καραμέλα παρόμοια με την κρεμ μπρουλέ, είτε σε μια γλυκιά ζύμη που μοιάζει με τάρτα με μια γέμιση που ονομάζεται φλάν φρούτων.
Το flan φτιάχνεται από αυγά, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα ή πλήρες γάλα και αρώματα όπως βανίλια, πορτοκάλι, καρύδα ή καφές.
Το φλαν ψήνεται στο φούρνο.
Η διαφορά του flan με τη κρεμ μπρουλέ, βρίσκετε στο επάνω μέρος της της καραμέλας, όπου στο flan είναι μαλακό και ρευστό, ενώ στην κρεμ μπρουλέ, είναι ένα στρώμα καραμελωμένης ζάχαρης που ψήνεται για να σκληρύνει με πυρσό.
Το flan φρούτων ψήνεται συνήθως σε τσέρκι, σε αντίθεση με μια τάρτα ή μια φόρμα για κέικ. Η ψημένη παρασκευή ζαχαροπλαστικής ολοκληρώνεται στη συνέχεια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, βερίκοκα ή ροδάκινα ή συνδυασμούς τους.