Όταν φάμε κάποιο φαγητό που έχει πολύ ή ωμό σκόρδο, τότε η αναπνοή μας μυρίζει με την όχι ευχάριστη μυρωδιά του σκόρδου. Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει πριν την κατανάλωση του φαγητού να φάμε μια κουτάλια του γλυκού μέλι.
Με αυτό τον τρόπο η μυρουδιά του σκόρδου στην αναπνοή μας μειώνετε δραστικά ή ακόμα εξαλείφετε τελείως.
Το flan , είναι ένα γλυκό-επιδόρπιο που μπορεί να αναφέρεται είτε σε μια ψημένη κρέμα με καραμέλα παρόμοια με την κρεμ μπρουλέ, είτε σε μια γλυκιά ζύμη που μοιάζει με τάρτα με μια γέμιση που ονομάζεται φλάν φρούτων.
Το flan φτιάχνεται από αυγά, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα ή πλήρες γάλα και αρώματα όπως βανίλια, πορτοκάλι, καρύδα ή καφές.
Το φλαν ψήνεται στο φούρνο.
Η διαφορά του flan με τη κρεμ μπρουλέ, βρίσκετε στο επάνω μέρος της της καραμέλας, όπου στο flan είναι μαλακό και ρευστό, ενώ στην κρεμ μπρουλέ, είναι ένα στρώμα καραμελωμένης ζάχαρης που ψήνεται για να σκληρύνει με πυρσό.
Το flan φρούτων ψήνεται συνήθως σε τσέρκι, σε αντίθεση με μια τάρτα ή μια φόρμα για κέικ. Η ψημένη παρασκευή ζαχαροπλαστικής ολοκληρώνεται στη συνέχεια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, βερίκοκα ή ροδάκινα ή συνδυασμούς τους.