Προσθέτετε λίγη μπύρα στο μίγμα της κρέπας, την κάνει αέρινη, ελαστική και βοηθά να απορροφηθεί η σως, η μαρμελάδα ή το σιρόπι με την οποία θα την περιχύσετε.
Demo
Κονφί είναι η τεχνική της προετοιμασίας και συντήρησης μιας πρώτης ύλης, ωμής ή μαγειρεμένης που γίνεται με τη βοήθεια λίπους, αλατιού ή ζάχαρης.
Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire,που σημαίνει συντηρώ. Η τεχνική δημιουργήθηκε τον καιρό που δεν υπήρχε η κατάψυξη και χρησίμευε στη συντήρηση των πρώτον υλών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από την μακρά συντήρηση των υλών η τεχνική κονφί ενδυναμώνει τα αρώματα και δίνει μεστότητα στις γεύσεις.
κονφί μπορεί να γίνουν κορεατικά, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά ή φρούτα.
Υπάρχουν δυο βασικοί τρόποι παραγωγής κονφί. Αυτός με τη χρήση λιπαρής ουσίας, πχ για ψάρια, και αυτός χωρίς τη χρήση λιπαρής ουσίας. Ο τελευταίο χρησιμοποιείτε όταν εργαζόμαστε με πρώτες ύλες που έχουν πολλά υγρά πχ ντομάτες.
Για κονφί με λιπαρή ουσία, η πρώτη ύλη κόβεται σε κομμάτια και πρέπει να στεγνώσει. Τοποθετείτε σε σκεύος με λάδι και αν χρειαστεί προστίθενται μυρωδικά. Σκεπάζεται και τοποθετείται σε φούρνο με χαμηλά θερμοκρασία 85 °C και ψήνεται 6-12 ώρες ανάλογος την πρώτη ύλη και το κόψιμο των υλικών.
Για κονφί χωρίς λιπαρή ουσία, αφού πλυθεί και στεγνώσει καλά η πρώτη ύλη, κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται σε πλάκα ψησίματος. Καρυκεύεται αναλόγως ενώ για το αλάτισμα χρησιμοποιείτε χονδρό ή ημίχοντρο αλάτι. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 75°C για 5-10 ώρες.