Όταν φάμε κάποιο φαγητό που έχει πολύ ή ωμό σκόρδο, τότε η αναπνοή μας μυρίζει με την όχι ευχάριστη μυρωδιά του σκόρδου. Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει πριν την κατανάλωση του φαγητού να φάμε μια κουτάλια του γλυκού μέλι.
Με αυτό τον τρόπο η μυρουδιά του σκόρδου στην αναπνοή μας μειώνετε δραστικά ή ακόμα εξαλείφετε τελείως.
Ο όρος Muffuletta αναφέρεται αρχικά στο στρογγυλό ψωμί από σουσάμι της Σικελίας. Τα αρχικά σάντουιτς muffuletta εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή της γαλλικής συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη, μεταξύ Ιταλών μεταναστών από τη δεκαετία του 1890. Τελικά, άρχισαν να πωλούνται σε πολλά ιταλικά παντοπωλεία της Νέας Ορλεάνης.
Το παραδοσιακό σάντουιτς Muffuletta φτιάχνεται από ένα καρβέλι μουφαλέτα χωρισμένο στη μέση και γεμισμένο με στρώσεις μαριναρισμένης σαλάτα ελιάς, ζαμπόν, ελβετικό τυρί , provolone και μορταδέλα.
Η σαλάτας ελιάς φτιάχνετε συνήθως από ελιές κομμένες, σέλινο, κουνουπίδι, καρότο, ρίγανη, σκόρδο και ελαιόλαδο. Αφήνετε να δέση 24 ώρες στο ψυγείο.
Το καρβέλι μουφαλέτα είναι συνήθως 20 cm διάμετρο και 5 cm ύψος. Το σάντουιτς Muffuletta για να πουληθεί κόβεται σε τέταρτα ή σε μισό καρβέλι.