Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Κόψετε από τα λεμόνια μονο το πάνω μέρος τους.
Συνεχίζετε και κόβετε οριζόντια τα λεμόνια λίγο πριν το τέλος του κάθε λεμονιού. Σε κάθε εγκοπή που έχει το λεμόνι ρίχνετε αλάτι και τα τοποθετείτε μέσα στο βάζο ρίχνοντας λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τα λεμόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως και 12 μήνες.
Ο όρος Muffuletta αναφέρεται αρχικά στο στρογγυλό ψωμί από σουσάμι της Σικελίας. Τα αρχικά σάντουιτς muffuletta εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή της γαλλικής συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη, μεταξύ Ιταλών μεταναστών από τη δεκαετία του 1890. Τελικά, άρχισαν να πωλούνται σε πολλά ιταλικά παντοπωλεία της Νέας Ορλεάνης.
Το παραδοσιακό σάντουιτς Muffuletta φτιάχνεται από ένα καρβέλι μουφαλέτα χωρισμένο στη μέση και γεμισμένο με στρώσεις μαριναρισμένης σαλάτα ελιάς, ζαμπόν, ελβετικό τυρί , provolone και μορταδέλα.
Η σαλάτας ελιάς φτιάχνετε συνήθως από ελιές κομμένες, σέλινο, κουνουπίδι, καρότο, ρίγανη, σκόρδο και ελαιόλαδο. Αφήνετε να δέση 24 ώρες στο ψυγείο.
Το καρβέλι μουφαλέτα είναι συνήθως 20 cm διάμετρο και 5 cm ύψος. Το σάντουιτς Muffuletta για να πουληθεί κόβεται σε τέταρτα ή σε μισό καρβέλι.