Το λάδι δεν ενσωματώνεται σε άλλα υγρά όπως το νερό ή το ξίδι. Για να γίνει η ομογενοποίηση τέτοιων υγρό πρέπει το υγρό με την λιγότερη ποσότητα να προστεθεί σιγά-σιγά στο υγρό με την μεγάλη ποσότητα και ταυτόχρονα να χτυπάτε γρήγορα και πολύ καλά το μείγμα υγρών.
Η σάλτσα Κρεολ (Creole Sauce) είναι μια πικάντικη σάλτσα βασισμένη στη ντομάτα. Χρησιμοποιείτε συχνά στον αμερικάνικο νότο και κυρίως γύρο από την περιοχή της Λουιζιάνα και στη Αϊτής. Είναι βασική συνταγή της κρεολικής κουζίνας η οποία είναι ένα στυλ μαγειρικής που έφεραν και προσάρμοσαν οι άποικοι με τους σκλάβους που μετέφεραν επιρροές από τις μαγειρικές των τόπων προέλευσης τους.