Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Κόψετε από τα λεμόνια μονο το πάνω μέρος τους.
Συνεχίζετε και κόβετε οριζόντια τα λεμόνια λίγο πριν το τέλος του κάθε λεμονιού. Σε κάθε εγκοπή που έχει το λεμόνι ρίχνετε αλάτι και τα τοποθετείτε μέσα στο βάζο ρίχνοντας λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τα λεμόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως και 12 μήνες.
Το κλαφουτί είναι ένα ψημένο γαλλικό επιδόρπιο και γευστικά μοιάζει με φρουτένιο ζουμερό κέικ.
Παρασκευάζετε ρίχνοντας σε βουτυρωμένο ταψάκι φρούτα όπως μήλα, κεράσια, αχλάδια κτλ. και περιχύνοντας τα με χυλό από μείγμα αβγών, ζάχαρης αλεύρι και άλλων υλικών.
Συνήθως στο τέλος το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε με σαντιγί.