Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Κόψετε από τα λεμόνια μονο το πάνω μέρος τους.
Συνεχίζετε και κόβετε οριζόντια τα λεμόνια λίγο πριν το τέλος του κάθε λεμονιού. Σε κάθε εγκοπή που έχει το λεμόνι ρίχνετε αλάτι και τα τοποθετείτε μέσα στο βάζο ρίχνοντας λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τα λεμόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως και 12 μήνες.
Το Παστίτσι (pastizzi) είναι ένα παραδοσιακό αλμυρό γλυκό αρτοσκεύασμα από τη Μάλτα. Το Παστίτσι έχει συνήθως γέμιση από τυρί ρικότα ή πουρέ αρακά. Είναι ένα δημοφιλές και γνωστό παραδοσιακό φαγητό της Μάλτας.
Το Παστίτσι μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ως γρήγορο σνακ με ζεστά ή κρύα ροφήματα. Υπάρχουν επίσης και άλλες παραλλαγές παστίτσι από γεμίσματα βοείου κρέατος και σπανάκι, αν και δεν πωλούνται συνήθως στη Μάλτα. Μερικές φορές το παστίτσι αναφέρεται ως cheesecakes της Μάλτας.