Όταν φάμε κάποιο φαγητό που έχει πολύ ή ωμό σκόρδο, τότε η αναπνοή μας μυρίζει με την όχι ευχάριστη μυρωδιά του σκόρδου. Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει πριν την κατανάλωση του φαγητού να φάμε μια κουτάλια του γλυκού μέλι.
Με αυτό τον τρόπο η μυρουδιά του σκόρδου στην αναπνοή μας μειώνετε δραστικά ή ακόμα εξαλείφετε τελείως.
Το Παστίτσι (pastizzi) είναι ένα παραδοσιακό αλμυρό γλυκό αρτοσκεύασμα από τη Μάλτα. Το Παστίτσι έχει συνήθως γέμιση από τυρί ρικότα ή πουρέ αρακά. Είναι ένα δημοφιλές και γνωστό παραδοσιακό φαγητό της Μάλτας.
Το Παστίτσι μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ως γρήγορο σνακ με ζεστά ή κρύα ροφήματα. Υπάρχουν επίσης και άλλες παραλλαγές παστίτσι από γεμίσματα βοείου κρέατος και σπανάκι, αν και δεν πωλούνται συνήθως στη Μάλτα. Μερικές φορές το παστίτσι αναφέρεται ως cheesecakes της Μάλτας.