Βινεγκρέτ

Βινεγκρέτ

Η σάλτσα βινεγκρέτ ή Vinaigrette δεν είναι μια συγκεκριμένη σάλτσα. Παρασκευάζεται αναμειγνύοντας μια λιπαρή ουσία όπως λάδι με κάτι όξινο όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού ή ακόμα και κρασί.

Η γεύση της μπορεί να ενισχυθεί με αλάτι, βότανα ή μπαχαρικά.

Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν υλικά για να παραχθεί γαλάκτωμα, με σκοπό να παραμείνει δεμένη περισσότερο χρόνο ή να προσδώσει περισσότερη γεύση. Τέτοια υλικά μπορεί να είναι κρόκοι αβγών, μουστάρδα κτλ.

Η χρήση της βινεγκρέτ δεν περιορίζετε στις σαλάτες αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα ή και σάλτα κρεάτων, ψαριών και λαχανικών.

Γενικά είναι μια σάλτσα που παρασκευάζετε εύκολα και διατηρείτε για αρκετό διάστημα.