Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Κόψετε από τα λεμόνια μονο το πάνω μέρος τους.
Συνεχίζετε και κόβετε οριζόντια τα λεμόνια λίγο πριν το τέλος του κάθε λεμονιού. Σε κάθε εγκοπή που έχει το λεμόνι ρίχνετε αλάτι και τα τοποθετείτε μέσα στο βάζο ρίχνοντας λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τα λεμόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως και 12 μήνες.
Το Ράισταφελ (rijsttafel) σημαίνει κυριολεκτικά τραπέζι ρυζιού. Δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πιάτο άλλα για πολλά μικρά πιάτα συνοδευόμενα από ρύζι παρασκευασμένο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι μικρές μερίδες με τα πιατάκια μπορούν να περιλαμβάνουν ψάρια, κρέας, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άλλα. Ωστόσο, το Ράισταφελ δεν είναι ένα γεύμα τυχαίων πιάτων. Αλλά, τα πολλαπλά πιάτα και τα καρυκεύματα προορίζονταν να παρέχουν μια αρμονική εμπειρία φαγητού. Οι γλυκές, ξινές, πικρές και αλμυρές γεύσεις είναι ισορροπημένες. Ορισμένα πιάτα σερβίρονται κρύα, κάποια σε θερμοκρασία δωματίου και άλλα ζεστά. Οι υφές μπορεί να είναι όλων των ειδών (τραγανή, μαλακή, σκληρή κτλ) και η χρωματική πανδαισία των εδεσμάτων που σερβίρονται, εντυπωσιάζει.
Το Ράισταφελ συναντάτε στην ινδονησιακής κουζίνα και πρόκειται για ένα γεύμα που αναπτύχθηκε κατά την ολλανδική αποικιακή εποχή.