Αν δεν θέλεις να πανιάσουν κατευθείαν τα κολοκυθάκια που έκανες τηγανιτά ή τα κρέατα σου, αντί να τα βάλεις σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσει το λάδι βάλτα επάνω σε μία σχάρα για λίγα λεπτά, ώστε να τρέχει το λάδι σε ένα ταψάκι.
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το δέρμα και να κόψει την πανσέτα σε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι. Ανακατεύετε το τυρί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο λάδι. Απλώνετε το κρέας στον πάγκο εργασίας, το αλατοπιπερώνετε, και μαζί με λίγο ελαιόλαδο ανακατεμένο με χυμό λεμονιού...