Μπελλίνι ροδάκινο με λεβάντα

Μπελλίνι ροδάκινο με λεβάντα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για το σιρόπι λεβάντας:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κ.σ., αποξηραμένη λεβάντα
  • 2 φλιτζάνια, κρυσταλλική ζάχαρη

Για το μπελλίνι:

  • 1 κ.σ. σιρόπι λεβάντας
  • σαμπάνια παγωμένη (ή αφρώδες κρασί)
  • παγωμένος φρέσκος χυμός ροδάκινο

Οδηγίες παρασκευής

Για το σιρόπι λεβάντας:

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη λεβάντα και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα άνθη της λεβάντας και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Για το μπελίνι:

Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας βάζουμε 1 κ.σ. σιρόπι λεβάντας. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και τελειώνουμε με το χυμό ροδάκινου. Οι συνιστώμενες αναλογίες είναι 1:1, αλλά μπορούμε να τις προσαρμόσουμε στα γούστα μας.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι λεβάντας.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.