Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για 20 κουραμπιέδες

  • ¼ φλιτζανιού και 2 κ.γ. βούτυρο που έχει ροδίσει, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα light
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ασπράδια
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μία πρέζα αλάτι


Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C, με την σχάρα στο μεσαίο επίπεδο.

Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό λαδόχαρτο ή σιλικόνη ψησίματος ματ πάνω στο ταψί.

Χρησιμοποιώντας μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και 3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρηστην μεσαία ταχύτητα για περίπου δέκα λεπτά.

Είναι σημαντικό να το ανακατέψουμε για δέκα ολόκληρα λεπτά! Αφού, προσθέσουμε το ασπράδι, το κονιάκ, και την βανίλια, ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα, ανακατεύοντας πάλι και για άλλα δέκα λεπτά.

Εάν η ζύμη είναι ακόμα κολλώδης συνεχίζουμε να ρίχνουμε και άλλο αλεύρι, μία κουτάλια της σούπας κάθε φορά, μέχρι η ζύμη να μην είναι κολλώδης πια.

Μεταφέρουμε την ζύμη πάνω σε μία επιφάνεια, ελαφρά πασπαλισμένη με αλεύρι και σχηματίζουμε ένα δίσκο με πάχος περίπου 1,5 πόντου.

Κόβουμε τους κουραμπιέδες με κόπτη μπισκότων διάστασης 3,8 πόντων και προσεκτικά μαζεύουμε τα κομμάτια που περισσεύουν ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε όλους τους κουραμπιέδες (μπορείτε να πλάσετε τους κουραμπιέδες χωρίς τον κόπτη, με το παραδοσιακό τρόπο, χωρίζοντας την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια.

Πλάθουμε κάθε κομμάτι μέχρι να αποκτήσει κυλινδρικό σχήμα.

Κόβουμε την ζύμη, λοξά, ώστε να δημιουργήσουμε κουραμπιέδες περίπου 3,5-4 πόντων.

Επαναλαμβάνουμε και για την υπόλοιπη ζύμη).

Μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες πάνω στο ετοιμασμένο ταψί, τοποθετώντας τους σε απόσταση 1,5 πόντων μεταξύ τους.

Ψήνετε 25 με 30 λεπτά, μέχρι οι κουραμπιέδες να ροδίσουν από κάτω.

Μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Κοσκινίζουμε την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη πάνω στους κουραμπιέδες.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.