Όταν κάνετε σος η βινεγκρετ και σας έπεσε πολύ ξίδι, ρίξτε μέσα ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού και λίγο λάδι. Το ψωμί θα απορροφήσει το πολύ ξίδι και μετά μπορείτε θα το αφαιρέσετε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ρίξτε στις μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι. Αλλείψτε τες ελαφρά με ελαιόλαδο. Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή το ταψί σε υψηλή θερμότητα και τηγανίζετε τις φέτες μελιτζάνας σε παρτίδες μέχρι να χρυσήσουν και στις δύο πλευρές. Αφήστε κατά μέρος...