Τσιπούρα στο τηγάνι

Τσιπούρα στο τηγάνι

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 τσιπούρες (του κιλού)
  • 1-2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
  • ½ κούπας χυμό λάιμ
  • ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα)
  • ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • ½ κούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο ξύσμα απο μοσχολέμονο
  • 2 κομμάτια λεμονόχορτο αποξηραμένο

για τη σάλτσα sweet chilli lime:

  • ¼ κούπας sweet chili sauce
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • 2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλ. τζίντζερ (περασμένο στον τρίφτη)
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμμένη ή τριμμένη

Οδηγίες παρασκευής

Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Με τη μισή περιχύνουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να αρωματιστούν.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις τσιπούρες καλυμμένες με νερό μέχρι τη μέση. Ανακατεύουμε πιπεριές, κόλιανδρο, βασιλικό, κρεμμύδι, μοσχολέμονο (lime) και τα ρίχνουμε πάνω στα ψάρια, φροντίζοντας όλα αυτά τα μυρωδικούλια να μείνουν πάνω τους. Τοποθετούμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 10-12 λεπτά.

Σερβίρουμε προσεκτικά με μια μεγάλη σπάτουλα (και η τρυπητή κουτάλα μας κάνει), ώστε τα ψάρια να μείνουν ακέραια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.