Για να παραμείνουν τραγανές οι πίτες τις αφήνετε να κρυώσουν χωρίς να τις σκεπάσετε. Την επομένη μέρα, εάν θέλετε να τις ζεστάνετε, τις ραντίζετε με λίγο νερό ή τις σκουπίζετε με βρεμένο πανί και μετά τις βάζετε για λίγο στο φούρνο.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ βράζοντας τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί η υγρασία για 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι (πρέπει αμέσως να τις βγάλουμε, για να στεγνώσουν. Όσο πιο αφυδατωμένες τόσο πιο...