Σοκολατένιο διπλό κέικ καρότου

Σοκολατένιο διπλό κέικ καρότου

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 450 γρ καρότα, ξεφλουδισμένα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 225 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζανιού κακάο
  • 2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ κανέλλα
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ½ φλιτζάνι sour cream (ή γιαούρτι)

Για το γλάσο:

  • 250 γρ κουβερτούρα 70% (σοκολάτα υγείας), ψιλοκομμένη, ή 1 ½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας (70%)
  • 60 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζανιού sour cream
  • 2 κ.γ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη


Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Τοποθετούμε λαδόκολλες σε 2 ταρτιέρες διαμέτρου 23εκ.και βουτυρώνουμε.

Χτυπάμε τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το μισό μείγμα ξηρών συστατικών στο μείγμα βουτύρου-σοκολάτας, στη συνέχεια τη sour cream και τέλος το υπόλοιπο μείγμα.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε τα καρότα με το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Μοιράζουμε τη ζύμη στις 2 ταρτιέρες και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα που τοποθετούμε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στην ταρτιέρα και μετά το τοποθετούμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Μέχρι να γίνει και να κρυώσει το κέικ φτιάχνουμε το γλάσο.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Στο μίξερ του μπολ μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη sour cream, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει βελούδινο.

Όταν το κέικ έχει κρυώσει πλήρως, τοποθετούμε το ένα κέικ σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε μια βάση για κέικ και από πάνω στρώνουμε περίπου 0,5 εκ. από το γλάσο.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο στρώμα από πάνω.Χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο μπορούμε από το γλάσο για να καλύψουμε τυχόν κενά μεταξύ των 2 στρωμάτων και κάνουμε μία λεπτή επικάλυψη στην επιφάνεια του κέικ.

Τέλος κάνουμε μία δεύτερη στρώση επικάλυψης την οποία προσπαθούμε να κάνουμε λεία με μία σπάτουλα για να φαίνεται όμορφο το γλυκό μας.









Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.