Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Βήμα 1 Βάζετε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύετε μέχρι να μυρίσουν όμορφα (δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά γίνονται πιο αρωματικά). Τα αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο (αν μείνουν στο τηγάνι θα μαυρίσουν).Βήμα 2 Βουτυρώνετε το ταψί (περίπου 24...