Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Το φριακασέ έτσι όπως το ξέρουμε είναι πολύ νόστιμο αλλά με τα μανιτάρια δίνει άλλη γεύση Καθαρίζετε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίστε, πλένετε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόψτε τα σε κομμάτια. Ζεματίστε τα...