Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά μπαστουνάκια.Σε μια λεκάνη διαλύουμε τον ασβέστη και ρίχνουμε μέσα τα μπαστουνάκια.Τα αφήνουμε για 2 περίπου ώρες.Κατόπιν τα βγάζουμε,τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Το βράζουμε για 15 λεπτά μόνο του και μετά βάζουμε μέσα...