Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.Βήμα 2 Λαδώνετε πολύ ελαφρά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ (ραμεκέν) και πασπαλίζετε το εσωτερικό τους με ζάχαρη. Βήμα 3 Αναμιγνύετε σε ένα κατσαρολάκι ½ φλ. από τη ζάχαρη με το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Βήμα 4 Προσθέτετε λίγο-λίγο το...