Γαυροπιτάκια

Γαυροπιτάκια

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 500 γραμ. γαύρος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μπολ αλεύρι
  • 1 ντομάτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο

Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Καθαρίζουμε το γαύρο και αφαιρούμε το κόκκαλο και το κεφάλι. Επίσης, κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το μείγμα για τηγάνισμα. Σε μια μπασίνα βάζουμε το γαύρο, το κρεμμύδι και την ντομάτα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε το δέσιμο του μείγματος.

Βάζουμε στο τηγάνι 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι και περιμένουμε να κάψει. Κατόπιν, ετοιμάζουμε τα γαυροπιτάκια τηγανίζοντας μια μπαμπάτσικια κουταλιά της σούπας για κάθε γαυροπιτάκι. Το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, ώστε να τηγανιστεί καλά. Τοποθετούμε τα γαυροπιτάκια σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί, για να στραγγίξει το πολύ λάδι.

Σερβίρουμε σε πιάτο γαρνιρισμένο με κολοκυθάκια και λίγο λεμονάκι.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.