Για να κάνετε πιο γευστική και τραγανή τη σπιτική σας πίτσα, βάλτε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.
Πλένουμε καλά τα περγαμόντα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ξύνουμε τη φλούδα με τον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
Βάζουμε το ξύσμα με τη βότκα ή το κονιάκ και τα ξυλάκια κανέλας σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, σε δροσερο μέρος για 10 μέρες.
Ανοίγουμε όταν έρθει η ώρα το βάζο και σουρώνουμε το μείγμα.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα της βότκας και του περγαμόντου και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφού το μείγμα κρυώσει πολύ καλά, το σουρώνουμε ξανά και το βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλια.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.