Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σπάμε με τα χέριαμας σε ένα μπολτη φέτα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε στο μπολ το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, το αυγό, τα 60 γρ. βούτυρο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να...