Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη για 10 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει το μείγμα). Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο για 10 λεπτά και τα χονδροκόβουμε. Στο μίξερ που χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το...