Μηλόπιτα τριφτή

Μηλόπιτα τριφτή

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

για τη ζύμη:

  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι σόδα φαγητού
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη

για τη γέμιση:

  • 8 μήλα
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 χούφτα μαύρες σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας κανέλλα
  • 1 χούφτα καρυδόψιχα
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρύζι

Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη.

Σε ένα μεγάλο ταψί ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Λιώνουμε με το χέρι το κρύο βούτυρο και το ζουλάμε μαζί με ένα αυγό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ακόμη, ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε το τρίψιμο.

Τέλος, βάζουμε το αλεύρι και τρίβουμε με το χέρι τη ζύμη να γίνει ψιλά κομματάκια.

Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή ζύμη στο ταψί προσέχοντας να πάει καλά στις γωνίες.

Όσον αφορά τη γέμιση, κόβουμε τα καρύδια ψιλά ψιλά με το χέρι και τα ανακατεύουμε με τα μήλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι για να ρουφήξει τα πολλά υγρά.

Στρώνουμε την γέμιση στο ταψί και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.

Το ταψί μας είναι μέγεθους 3 και με τη μεζούρα του Αναστάση 38 Χ27 cm.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.