Αν δεν θέλεις να πανιάσουν κατευθείαν τα κολοκυθάκια που έκανες τηγανιτά ή τα κρέατα σου, αντί να τα βάλεις σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσει το λάδι βάλτα επάνω σε μία σχάρα για λίγα λεπτά, ώστε να τρέχει το λάδι σε ένα ταψάκι.
Γι’ αυτές τις παραδοσιακές κρητικές τηγανίτες, από την προηγούμενη το βράδυ, βάζουμε το σιτάρι σε μια λεκάνη να μουλιάσει (όπως τα όσπρια). Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε το νερό από το σιτάρι.Σε ένα ποτήρι χλιαρό προς ζεστό νερό, διαλύουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.Σε μία...