Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Θερμαίνετε το φούρνο στους 180º C. Λιπάνετε ένα τετράγωνο ταψί με 20 cm.Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά . Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε καλά.Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τα ψίχουλα από τα...