Για να διατηρήσετε τα λαχανικά βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες.Αν είναι δυνατόν τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας. Φροντίστε πριν κλείσετε τις σακούλες να είναι γεμάτες με αέρα, ώστε να διαρκέσουν για περισσότερο καιρό φρέσκα.
Πλένουμε τα περγαμόντο, τα στεγνώνουμε, και καθαρίζουμε μόνο την φλούδα χωρίς να έχει άσπρο από κάτω. Βράζουμε το τσίπουρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε μπουκάλια με ανοικτό στόμιο ή βάζα. Ρίχνουμε τις φλούδες κομμένες σε ροδέλες στα...