Για να κάνετε πιο γευστική και τραγανή τη σπιτική σας πίτσα, βάλτε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.
Στην Ελλάδα, Ταραμά λέμε το πολτοποιημένο χαβιάρι με την πλούσια γεύση και τη συμπυκνωμένη υφή. Προέρχεται από τον μπακαλιάρο ή τον κυπρίνο και είναι εκλεκτό ξαδελφάκι του μαύρου χαβιάρι και του αβγοτάραχου. Ο λευκός είναι ανώτερης ποιότητας από τον ροζ, διότι στα σίγουρα δεν περιέχει χρωστικές.
Ενίοτε βέβαια, "Ταραμά" αποκαλούμε και τον απελέκητο άνθρωπο, τον κουτό - εξού και το "Άντε ρε ταραμά!".
Ως μεζές πάντως αποτελεί έξυπνη επιλογή, διότι είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και έχει και υπέροχη γεύση.
Ιδού, η απόδειξη! Χτυπάμε με το μίξερ το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με τον ταραμά και μικρή ποσότητα ψωμιού (ή πατάτας) και προσθέτουμε λίγο ξίδι, έως ότου ασπρίσει ο ταραμάς. Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί θα πρέπει πρώτα να το έχουμε βρέξει καλά, δηλαδή να το έχουμε μουλιάσει στο νερό και να το έχουμε στύψει. Αν χρησιμοποιήσουμε πατάτες να τις έχουμε βράσει. Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (πατάτα ή ψωμί, το λάδι, το χυμό από λεμόνι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι), ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Φυσικά όλα αυτά γίνονται και με γουδί και γουδοχέρι. Η επιλογή είναι δική μας.
Μόλις ο ταραμάς είναι έτοιμος, γαρνίρουμε με μαύρες ελιές και βουτάμε τις ψωμομπουκίτσες μας.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.