Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Κόβετε τα πεπόνια στα δύο, τα καθαρίζετε από τους σπόρους και με το ειδικό εργαλείο βγάζετε 12 μπαλάκια από τη σάρκα τους. Τα μαρινάρετε στο κρασί Λήμνου και τα διατηρείτε στο ψυγείο.Την υπόλοιπη σάρκα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σούπα. Τη μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια...