Για να παραμείνουν τραγανές οι πίτες τις αφήνετε να κρυώσουν χωρίς να τις σκεπάσετε. Την επομένη μέρα, εάν θέλετε να τις ζεστάνετε, τις ραντίζετε με λίγο νερό ή τις σκουπίζετε με βρεμένο πανί και μετά τις βάζετε για λίγο στο φούρνο.
Βράστε τις πατάτες ολόκληρες, με τις φλούδες τους, για 50 λεπτά. Στραγγίξτε τις, ξεφλουδίστε τις και όσο είναι ζεστές πολτοποιήστε τις.Σοτάρετε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέστε τη μορταδέλα ψιλοκομμένη και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.Προσθέστε τα στον...