Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά.
Μόλις ο κιμάς ροδίσει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Τώρα θα βάλουμε στη γέμιση το κουκουνάρι, μπαχάρι, κανέλα, κόκκινο πιπέρι και θα αλατοπιπερώσουμε.
Βάζουμε το αρνί στην επιφάνεια εργασίας και μ' ένα μαχαίρι το ανοίγουμε στο σημείο μεταξύ σπάλας και των πλευρών του.
Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Μ' ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στο σημείο που ανοίξαμε και στη συνέχεια το κλείνουμε με σύρμα ή το ράβουμε με σπάγκο.
Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη το λεμόνι και τη μουστάρδα και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά.
Στο τέλος τους βάζουμε το ελαιόλαδο.
Τις μεταφέρουμε στο ταψί και τις τοποθετούμε γύρω από το αρνί.
Βάζουμε στο ταψί 1 λίτρο ζεστό νερό και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C .
Το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει από πάνω και το ψήνουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε μέσα στο ταψί να ηρεμήσει πριν το βάλουμε πάνω σε πιατέλα για να το παρουσιάσουμε στους καλεσμένους μας.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.