Βάλτε τα λαχανικά σε νερό αφού τα κόψετε και τα ξεφλουδίσεις.
Εδώ μιλάμε για λαχανικά όπως είναι τα καρότα και το σέλινο, τα οποία μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Απλά φρόντιστε να μην βάλετε πολύ νερό για να διατηρηθούν.
Βράζετε τις φακές σε σκέτο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να ξαναβράσουν με φρέσκο νερό, το φύλλο της δάφνης και αλάτι. Όταν μαλακώσουν αρκετά, χωρίς όμως να λιώσουν, τις στραγγίζετε και πετάτε το δαφνόφυλλο.Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι για...