Γλώσσα ποσέ με πέστο ρόκας

Γλώσσα ποσέ με πέστο ρόκας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • γλώσσα - 200 γρ. φιλέτο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την πέστο:
  • φιστίκι Αιγίνης - 25 γρ. καβουρδισμένα
  • ρόκα - 1 μικρό μάτσο
  • σκόρδο - 1 σκελίδα
  • ελαιόλαδο - 2 κ.σ
  • παρμεζάνα - 1 κ.σ, τριμμένη

Για τη γαρνιτούρα:

  • ρόκα
  • μαρούλι
  • ελιές - Καπνιστές
  • Λαδολέμονο - 100 γρ. λεμόνι προς 300 γρ. ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Για την pesto:

Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και ομογενοποιηθούν.

Αν το μείγμα μας βγει πολύ σφιχτό, μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.

Για το ψάρι:

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε νερό ή ζωμό ψαριού και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το ρίχνουμε στο υγρό στοιχείο.

Φροντίζουμε να γυρίσουμε πλευρά, το καταλαβαίνουμε μόλις το φιλέτο ανέβει στην επιφάνεια και το βγάζουμε σε περίπου 15 λεπτά, αναλόγως με το πάχος του φιλέτου.

Για τη σαλάτα:

Κόβουμε με το χέρι τη ροκά και το μαρούλι και τα το τοποθετούμε σε μια μπασίνα.

Μαρινάρουμε τη σαλάτα μας προσθέτοντας το λαδολέμονο και τις τεμαχισμένες καπνιστές ελιές.

Στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας το ψάρι και περιχύνοντας το με την πέστο.

Τέλος, γαρνίρουμε το πιάτο μας με τη σαλάτα.

Καλή μας όρεξη


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.