Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Βήμα 1 Βάζετε μπόλικο νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει προσθέτετε το ζωμό λαχανικών (αν θέλετε και αλάτι) και τα μακαρόνια. Βήμα 2 Τα αφήνετε να βράσουν για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα βαρυψήσετε. Βήμα 3 Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2...