Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
Ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο με ωραία χρώματα και αρώματα μας δίνει αφορμή να μιλήσουμε για τον κρόκο Κοζάνης, ο οποίος κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία safran στον κόσμο. Μία ελάχιστη ποσότητα κρόκου Κοζάνης προσθέτει στο φαγητό ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα και μια ευχάριστη υπόπικρη γεύση με χαρακτηριστικό άρωμα. Για να τον χρησιμοποιήσουμε, το I cook Greek συνηστά να μουλιάσουμε μερικές ίνες του σε λίγο χλιαρό νερό για 15 λεπτά.
Προχωράμε στη συνταγή, κόβοντας τα λαχανικά ζουλιέν (μικρά μπαστουνάκια), τα ζεματάμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι για 7-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τα φιλέτα γλώσσας με τα λαχανικά όλων των ειδών, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το κρασί, το ούζο, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ωρίτσα.
Αφού ψηθούν, παίρνουμε το ζωμό που άφησαν και τον ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Προθέτουμε λίγο σαφράν και δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ. Μόλις βράσει και πήξει, περιχύνουμε τα φιλέτα μας μέσα στο ταψί.
Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόκκους κόκκινου πιπεριού.
Τέλειο!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.