Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
Ρίχνουμε στις λωρίδες της πιπεριάς τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τις ψήνουμε σε σχάρα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίζει το χρώμα τους να σκουραίνει.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε με τα χέρια τα λουκάνικα σε μπουκίτσες και τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τις ψητές πιπεριές μαζί με την καυτερή πιπεριά, αν τη χρησιμοποιήσουμε.
Τώρα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ταιριάζει πολύ ωραία με σκορδόψωμο και κόκκινο κρασί. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε σαν σάλτσα για μακαρόνια, για πίτσα ή για καλτσόνε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.