Πλέγμα σολομού με γλώσσα

Πλέγμα σολομού με γλώσσα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο σολομού
  • 400 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 8 τμχ σπαράγγια
  • 4 τμχ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 10 ml χυμό λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδόκολλα


Οδηγίες παρασκευής

Αυτό το εντυπωσιακό και πεντανόστιμο πιάτο θέλει μια μαγκιά στον τρόπο που "μοντάρετε", γιατί απαιτεί να μπλέξουμε τα υλικά όπως κάνουμε με τις λωρίδες ζυμαριού στην πάστα φλώρα.

Στην πράξη βέβαια, αποδεικνύεται ευκολότερο φαγητό από ότι στην περιγραφή της παρασκευής του.

Καλή επιτυχία λοιπόν! Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια, ολόκληρα.

Φιλετάρουμε το σολομό (δηλ.

βγάζουμε ραχοκοκαλιά καιαγκαθάκια).

Τον κόβουμε σε χοντρές λωρίδες.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη γλώσσα.

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολα, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω-κάτω και εναλλάξ τις λωρίδες των ψαροφιλέτων.

Πλέκουμε με τον ίδιο τρόπο τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 με 10 λεπτά και αμέσως, μετά προχωράμε στην παρασκευή της σάλτσας.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ζουμί που έβγαλε από το ψήσιμο ο σολομός και η γλώσσα.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κρασί, αφήνουμε να βράσει για λίγο η σάλτσα.

" Δένουμε" τη σάλτσα με λίγο βούτυρο ανακατεύοντας καλά και την αφήνουμε να βράσει.

Σερβίρουμε το πλέγμα σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε φρέσκο πιπέρι.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.