Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μπανάνες σε δυο μέρη, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο λάδι λίγο. Μετά τις ροδίζουμε καλά σε τηγάνι με βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, τις βρέχουμε με λίγο νεράκι και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ για 15...