Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Αφήστε το βούτυρο και τα αυγά να φθάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φορμα για κεικ.Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς.Χτυπήστε 2 φλιτζάνια βούτυρο μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.Προσθέστε 3 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει μία...