Ζουμερό σκορδομπούτι από αρνάκι στη λαδόκολλα

Ζουμερό σκορδομπούτι από αρνάκι στη λαδόκολλα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 αρνίσια μπουτάκια 2 κιλά το καθένα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι από κρασί
  • 2 κλαδιά από φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι


Οδηγίες παρασκευής

Ζητάμε από το χασάπη μας να μας ξεκοκκαλίσει δύο μπουτάκια αρνί.

Το βάζουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας και το ανοίγουμε σαν τετράδιο.

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα με το δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξίδι και το πιπέρι.

Μ' ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τα απλώνουμε πάνω στα ανοιχτά μπουτάκια και μ' ένα κουτάλι φροντίζουμε το μείγμα μας να πάει παντού.

Όσο λάδι μας περισσέψει το απλώνουμε στην εξωτερική μεριά.

Δένουμε πολύ σφιχτά τα μπουτάκια με σπάγγο μαγειρικής.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε τριπλή λαδόκολλα και τα διπλώνουμε σαν καραμέλες σφιχτά.

Τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί και τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Τα βγάζουμε από τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά στους 200ο C, προκειμένου να γίνουν τραγανά απ' έξω.

Τα αφήνουμε 10 λεπτά εκτός φούρνου και τα κόβουμε σε φέτες πριν τα σερβίρουμε στο τραπέζι μας με τη συνοδεία πατάτας φούρνου.

Καλή γιορτή!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.