Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.
Τι κάνει το καλό φρικασέ; Το φρέσκο χορταρικό του (μαρούλι, σέλινο, πράσο, λάχανο, αντίδια… ότι αγαπάς). Τα μυρωδικούλια του, όπως τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ο μπόλικος φρέσκος άνηθος και συνήθως το καλοχτυπημένο αυγολέμονό του. Εμείς στην παρακάτω συνταγή παρουσιάζουμε μία πιο… γαλλική εκδοχή της συνταγής με κρέμα γάλακτος αντί για αυγολέμονο και επιπλέον λαχανικά αντί για κρέας!
Ξεκινάμε, κόβοντας το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια.
Σ’ ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το μαρούλι. Το αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει και βάζουμε στο τηγάνι λίγο νεράκι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 περίπου λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ με το χυμό λεμονιού και με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό μας στο τηγάνι. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.