Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.Ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι.Χτυπάτε...