Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον σολομό σε κομματάκια και φροντίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα. Αμέσως σβήνουμε με την βότκα. Ανακατεύουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί από την...